Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Воденичарска чорба от бяла риба с киселец

Воденичарска чорба от бяла риба с киселец

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Воденичарска чорба от бяла риба с киселец
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лека, пролетна и много вкусна - ето такава е тази Воденичарска чорба от бяла рила с киселец"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 500 г
  • киселец - 250 г
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка, бялата част
  • доматена салца - 1/2 к.ч.
  • фиде - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • девесил - пресен
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и се нарязва на ситни парченца. Поръсват се със сол и черен пипер.

Заливат се с бялото вино и се мариноват за 30 минути в хладилник.

Киселецът се измива, почиства и нарязва на ситно. Неговата кисела нотка чудесно балансира вкусовете в тази супа.

Нарязания зелен лук сотираме в растителната мазнина, като прибавяме и една с.л. от виното.

Прибавят се нарязаните картоф, морков и киселец. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Заливаме зеленчуците с гореща вода или зеленчуков бульон.

Рибената супа къкри поне 15 минути на слаб котлон. По принцип тя се е приготвяла в гърне на огнището.

Прибавяме маринованите рибни парченца, доматената салца и дъхавия девисил.

Чорбата ври още 10 минути.

Приготвяме застройка за супа от разбития с кисело мляко жълтък.

Темперираме, преди да прибавим към горещата рибена чорба.

Поднасяме Воденичарска рибена чорба топла и поръсена с черен и лют пипер по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: