Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Дип от сирена и тъмна бира

Дип от сирена и тъмна бира

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Дип от сирена и тъмна бира
Снимка: Храна за Душата
2 / 13с Видео
02/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Оставете на нас да приготвим дипа - вие донесете само крекерите, за да го опитате"

Необходими Продукти

  • масло - 60 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • тъмна бира - 150 мл
  • чедър - 100 г
  • ементал - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в съд но котлона и прибавете брашното. Бъркайте енергично до образуване на гъста смес и запържете за кратко.

Започнете да наливате на тънка струя прясното мляко. Подправете със сол и черен пипер и оставете сместа да заври и да покъкри за кратко.

През това време настържете сирената. Дръпнете съда от котлона и ги прибавете вътре, налейте тъмната бира и разбъркайте.

Върнете съда на котлона и намалете температурата. Бъркайте периодично соса, докато сирената се разтопят напълно и острият аромат от бирата се изпари.

Оставете соса да поври на умерен огън за няколко минути и свалете от котлона.

Пресипете готовия сос в купичка и поръсете с люспи лют червен пипер.

Сервирайте дипа от сирена и тъмна бира със солени крекери, чипс или препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: