Начин на приготвяне
Разтопете маслото в съд но котлона и прибавете брашното. Бъркайте енергично до образуване на гъста смес и запържете за кратко.
Започнете да наливате на тънка струя прясното мляко. Подправете със сол и черен пипер и оставете сместа да заври и да покъкри за кратко.
През това време настържете сирената. Дръпнете съда от котлона и ги прибавете вътре, налейте тъмната бира и разбъркайте.
Върнете съда на котлона и намалете температурата. Бъркайте периодично соса, докато сирената се разтопят напълно и острият аромат от бирата се изпари.
Оставете соса да поври на умерен огън за няколко минути и свалете от котлона.
Пресипете готовия сос в купичка и поръсете с люспи лют червен пипер.
Сервирайте дипа от сирена и тъмна бира със солени крекери, чипс или препечени филийки.