Султански гювеч

plamen386plamen386
Новак
1
2
4
01/04/2019
"Как се е познавало коя е любимата жена на султана ли - била е тази, която най-добре е приготвяла Султански гювеч"
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 150
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте тиган и задушете месото на кубчета, докато водата се абсорбира. Добавете нарязания лук и маслото и задушете за няколко минути.

2. Прибавете доматената паста и задушете за още 2 минута. Нарежете патладжаните на кубчета и ги запържете в сгорещено олио. Прибавете ги към месото заедно с граха. Овкусете със сол и черен пипер.

3. Разделете корите за баница на 3 части. В малка купа сложете първата част и сложете 2/3 от сместа с месото. Покрийте с корите и обърнете кебапа. Сложете го в тава. Повторете с оставащите продукти.

4. Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и разбъркайте за 1 минута. Сипете млякото и разбъркайте. Кипнете и варете 3 минути, овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.

5. Сипете соса върху кебапа и запечете в загрята на 200 градуса фурна.

Поръсете султанския гювеч с кашкавал, запечете за още 5 минути и поднесете.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар