Начин на приготвяне
Форма за торта с диаметър 24 см.
Чаените бисквити се намачкват на брашно и се слагат в купа. Маслото се разтапя и горещо се изсипва при тях. Бърка се с лъжица, докато поемат маслото. Сместа се изсипва във форма за торта и се притиска с лъжица. Изпича се за 10 минути в загрята фурна на 180°C.
Сметаната се загрява до точка на кипене и в нея се слага начупеният на ситно шоколад. Бърка се до пълно разтваряне на шоколада.
Към крема сиренето се слага захарта и се разбива с миксер. Добавят се яйцата, като след всяко яйце се разбива. Накрая се изсипва на струя разтопеният шоколад. Отново се разбива и сместа се изсипва върху изпечения и охладен блат.
100 г от малините се разпръскват върху сместа, като леко се притискат колкото да потънат. Пече се 10 минути в загрята фурна на 180°C и още 80-90 минути на 160°C.
Без да се изважда от формата, се изчаква да се охлади и шоколадовият чийзкейк се прибира в хладилник за една нощ. На другия ден се изважда от формата.
Загрява се сметаната и към нея се добавя начупеният шоколад.Бърка се до разтопяване на шоколада.
Накрая се слага маслото, разбърква се отново и се залива шоколадовия чийзкейк.
Шоколадовият чийзкейк с малини се оставя за още няколко часа и се декорира.
Коментари