Лесно Чеверме

31/03/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене300 мин.
Общо310 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 193
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • агне - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме агнето обилно.

На дълъг прът, го нанизваме като краката се забождат с пирони за кола или с помощта на тел ги завързваме добре.

Палим огън, като получената жар разпределяме при краката и главата, а под корема поставяме камъни, за да го предпазват от изгаряне.

Агнето печем, като непрекъснато въртим в продължение на 4-5 часа.

Постоянно поддържаме огъня на чевермето, като от време на време прибавяме жар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар