Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, солта и содата, докато започнат да образуват пяна. Добавят се кефирът и водата и отново се разбърква.
След което се добавя брашно 1 ч.ч, оцета и олиото. Разбърква се отново. Преценява се сместа - трябва да стане малко по-рядка от кексово тесто, малко по-гъсто от боза. Ако се налага, се добавя още брашно. Разбърква се сместа до готовност.
Палачинките се пекат на сух тиган с незалепващо покритие или със намазан с кухненска хартия и олио тиган, който знаем, че не залепва. Температурата на котлона е висока (на 4).
Наливаме сместа и с черпака леко оформяме палачинката.
Сервираме с любимо сладко, с шоколад или с каквото обичаме.
Стават страхотна основа за сладка палачинкова торта или солена торта (5 бр. са достатъчни за една торта).