Палачинки с кефир и яйца за палачинкова торта

01/04/2019
"Не от всички палачинки може да се направи вкусна палачинкова торта, ето тези обаче са много, много подходящи"
Приготвяне7 мин.
Готвене40 мин.
Общо47 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кефир - 200 мл(може да се замени с кисело мляко)
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 200 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч. л.
  • захар - 2 с.л
  • сол - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л. или лимонов сок
  • ванилия - или друг аромат
  • брашно - 1 ½ ч.ч.(приблизително)
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, солта и содата, докато започнат да образуват пяна. Добавят се кефирът и водата и отново се разбърква.

След което се добавя брашно 1 ч.ч, оцета и олиото. Разбърква се отново. Преценява се сместа - трябва да стане малко по-рядка от кексово тесто, малко по-гъсто от боза. Ако се налага, се добавя още брашно. Разбърква се сместа до готовност.

Палачинките се пекат на сух тиган с незалепващо покритие или със намазан с кухненска хартия и олио тиган, който знаем, че не залепва. Температурата на котлона е висока (на 4).

Наливаме сместа и с черпака леко оформяме палачинката.

Сервираме с любимо сладко, с шоколад или с каквото обичаме.

Стават страхотна основа за сладка палачинкова торта или солена торта (5 бр. са достатъчни за една торта).

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар