Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Палачинкова торта с яйца и колбас

Палачинкова торта с яйца и колбас

ЕлиЕли
Чирак
34117125
Палачинкова торта с яйца и колбас
Снимка: Ели
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Когато свещичките станат твърде много за тортата, пригответе солена торта, перфектното мезе за делник и празник"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • кисело мляко - или прясно мляко - 0.500 кг.
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - 1 с.л.
  • За намазване на палачинките
  • сметана - 1 бр.
  • майонеза - 1бр.
  • крема сирене - 2 бр.
  • яйца - 1 бр. - за украса, 2 бр. за между палачинките
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • колбаси - по избор
  • кисели краставички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо палачинките, които ще ни послужат за блатове на тортата. Те се приготвят от обикновенна смес за палачинки - кисело или прясно мляко, 1-2 яйца, съвсем малко олио, брашно. Всичко това се смесва до хомогенна смес и до гъстотата на бозата. Пекат се в тиган за палачинки. За тази торта трябва да са малко по дебели палачинките.

Сваряваме 1- 2 картофа, зависи от големината им, 1-2 яйца. След като ги сварим ги режем на колелца. Когато са готови взимаме една палачинка намазваме я със сметана, майонеза, може и крема сирене каквото ни е по вкуса.

Нареждаме картофите върху намазаната палачинка. И така слагаме на следващата кисели краставички отново нарязани, мажем пак със сметаната или каквото сме си избрали, може всеки пласт да е с различна смес.

И отново нареждаме нарязаните яйца, след това салама или какъвто колбас сме си избрали, можем да повторим след това, зависи колко искаме да ни е голяма тортата. Най-отгоре си я украсяваме по свой вкус. Това може да послужи за предястие или за ордьовър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Desimir
Desimir
Мммм, изглежда вкусно
30.01.2017 20:07