Начин на приготвяне
Приготвяме първо палачинките, които ще ни послужат за блатове на тортата. Те се приготвят от обикновенна смес за палачинки - кисело или прясно мляко, 1-2 яйца, съвсем малко олио, брашно. Всичко това се смесва до хомогенна смес и до гъстотата на бозата. Пекат се в тиган за палачинки. За тази торта трябва да са малко по дебели палачинките.
Сваряваме 1- 2 картофа, зависи от големината им, 1-2 яйца. След като ги сварим ги режем на колелца. Когато са готови взимаме една палачинка намазваме я със сметана, майонеза, може и крема сирене каквото ни е по вкуса.
Нареждаме картофите върху намазаната палачинка. И така слагаме на следващата кисели краставички отново нарязани, мажем пак със сметаната или каквото сме си избрали, може всеки пласт да е с различна смес.
И отново нареждаме нарязаните яйца, след това салама или какъвто колбас сме си избрали, можем да повторим след това, зависи колко искаме да ни е голяма тортата. Най-отгоре си я украсяваме по свой вкус. Това може да послужи за предястие или за ордьовър.
Коментари