Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филийки с ябълково палачинково тесто

Пържени филийки с ябълково палачинково тесто

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пържени филийки с ябълково палачинково тесто
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Да те събуди ароматът на Пържени филийки с ябълково палачинково тесто - просто безценно"

Необходими Продукти

  • ябълка - 1 бр., сладък сорт
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 к.ч., от лимец или бяло
  • пудра захар - 1 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л., с висока масленост
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • канела - 1 с.л.
  • хляб - филии стар
  • растителна мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер кана поставяме обелените парченца ябълка и пасираме до гладко пюре.

Прибавяме към него пресятото брашно, смесено с бакпулвера, киселото мляко, захарта и яйцата.

Ароматизираме с канелата и овкусяваме с щипка сол.

Филийките хляб нарязваме на ивици по ширина.

Топваме ги в сместа и пържим от двете страни.

Поставяме пържените филийки върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Поднасяме нашите ябълкови пържени филийки със сладко, в моя случай от ароматни дюли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: