Празнични сарми

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Празнични сарми3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Празнични сарми и то какви - с вкусна плънка от пържоли Ето повод да отбележите Нова година втори, че и трети път"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 8 бр. листа
  • свинско месо - пържоли 8 бр. без кост
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • шунка - 200 гр.
  • гъби - 150 гр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и парченце краставичка, всичко това се поръсва със смлян черен пипер и чубрица и листото зеле се завива като сарма.

Поставят се в глинен гювеч, заливат се със топла вода да се покрият сармите, поръсват се със червен пипер и се пекат на 200 градуса около 2 часа. Сервират се с бяло или червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
класика по новогодишните празници - постнички на бъдни вечер, може с кайма на нова година,
12.11.2019 10:11