Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като към киселото мляко, прибавяме солта, захарта, сухата мая, бакпулвера и олио (1/2 к.ч.). Разбъркваме и наливаме хладка вода (1/2 ч.ч.).
Прибавяме брашно, колкото е необходимо (500-600 г приблизително), докато получим гладко и нелепнещо тесто.
Слагаме тестото в намазана с олио торбичка и оставяме в хладилника и на сутринта от готовото втасало тесто приготвяме закуските.
Разделяме тестото на три топки. Всяка разточваме на правоъгълен лист и нарязваме на квадратчета или правоъгълници, като на всеки слагаме различен пълнеж, за да получим пирожки с три вкуса - с мармалад, кашкавал и луканка и със сирене.
Слагаме плънката и внимателно навиваме като пурички, притискаме добре, да не се развиват при пържене.
Изпържваме пирожките в не много горещо олио от всички страни. Изваждаме върху решетка да се отдели излишната мазнина.
Закуските със сладък пълнеж поръсваме с пудра захар.