Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Супа с киселец, коприва и булгур

Супа с киселец, коприва и булгур

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Супа с киселец, коприва и булгур4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Изобилието от свежа зеленина ни позволява да импровизираме в кухнята, затова и днес сме на свежа Супа с киселец, коприва и булгур"

Необходими Продукти

  • киселец - 1 ч.ч.
  • коприва - 1 ч.ч. (връхчета)
  • праз - 2 - 3 крехки стръка
  • булгур - 1/4 ч.ч.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • зеленчуков бульон - 1. 5 л.
  • чесън - 2 скилидки
  • подправки - 1 - 2 ч.л. (микс смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се изсипва олиото и в него се запържва първо наситнения праз лук, добавят се нарязаните на ситно киселец и коприва и след като се позадушат се добавя брашното и зеленчуковият бульон.

Щом заври, към супата се добавя булгурът.

Оставя се да ври 15 - 20 минути на намален котлон и след като се изключи, се добавят наситнените скилидки чесън и микса от подправки.

Супата от коприва може да се поднесе както гореща, така и охладена.

Добър апетит!

Микс подправки: кориандър, кимион, лют червен пипер на люспи със семена, черен пипер, изсушен джинджър, изсушен магданоз.

Супата с киселец, коприва и булгур е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: