Начин на приготвяне
Копривата и киселецът се почистват от стъблата, измиват се добре и се попарват във вряла вода за 10 минути.
След това се прецежда и нарязват на ситно.
Зеленият лук също измиваме и нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ренде.
Загряваме олиото и в него задушаваме зеления лук и моркова. След около 10-тина минути добавяме копривата и кисела. Овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен.
Разтваряме гриса с малко вода и прибавяме към супата.
Разбъркваме и наливаме около литър гореща вода. Ако искаме супата от коприва да е по-гъстичка, може и по малко вода.
Варим, докато хубаво не се сварят зеленчуците.
Накрая 10 минути преди да снемем от котлона, добавяме и готварската сметана към нашата супа от коприва и киселец.
Коментари