Начин на приготвяне
Нарежете пресния лук и чесън, както и листата киселец, а моркова настържете на едро ренде.
Нарежете също пилешкото месо на хапки. Ползвах обезкостени бутчета без кожа, но може да ги замените и с филе.
Загрейте олиото и запържете месото за няколко минути, бъркайки.
Прибавете лука, чесъна и настърганите моркови и ги задушете.
Прибавете киселеца, сол, черен пипер и по желание лют пипер.
Измийте добре булгура под течаща вода и добавете и него.
Налейте 2 чаши вода, добавете ситно нарязани девесил и джоджен и оставете на котлона докато заври.
Прехвърлете ястието в тава и наредете отгоре нарязан на шайби 1 домат.
Сложете да се пече в загрята на 180°С фурна за 40 минути.
Сервирайте пилешкото с булгур и киселец, поръсено с пресен магданоз.
Коментари