Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с булгур и киселец на фурна

Пилешко с булгур и киселец на фурна

Пилешко с булгур и киселец на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пилешко с булгур и киселец - супер ястие за час време"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 г
  • олио - 5 с.л.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 3 стръка пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • киселец - 1 връзка
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - на люспи по желание
  • джоджен
  • девесил
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресния лук и чесън, както и листата киселец, а моркова настържете на едро ренде.

Нарежете също пилешкото месо на хапки. Ползвах обезкостени бутчета без кожа, но може да ги замените и с филе.

Загрейте олиото и запържете месото за няколко минути, бъркайки.

Прибавете лука, чесъна и настърганите моркови и ги задушете.

Прибавете киселеца, сол, черен пипер и по желание лют пипер.

Измийте добре булгура под течаща вода и добавете и него.

Налейте 2 чаши вода, добавете ситно нарязани девесил и джоджен и оставете на котлона докато заври.

Прехвърлете ястието в тава и наредете отгоре нарязан на шайби 1 домат.

Сложете да се пече в загрята на 180°С фурна за 40 минути.

Сервирайте пилешкото с булгур и киселец, поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Чудесно ястие!
05.05.2022 15:42
3