Суров шоколад с два вида масло

04/04/2019
Яница Николова
отЯница НиколоваИноватор4554001893
"Подарете на близките си не просто шоколад, а споделени мигове на наслада"
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • какаово масло - 50 г
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • какао на прах - 5 с.л.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л. или мед
  • Допълнително за поръсване
  • корнфлейкс
  • инстантно кафе - на гранули
  • кокосови стърготини
  • лешници
  • бадеми
  • сушени плодове - по избор
  • бисквити
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-голям съд се налива гореща вода, отгоре се поставя по-малка стъклена купа.

Кокосовото и какаовото масло се поставят в купата и се разбъркват докато се разтопят, ако се мери с термометър трябва да е около 40-45 градуса.

Прибавят се пресятите какао, брашно от рожков и пудра захар на вкус, може и мед. Разбърква се добре да няма бучки, до гладка и лъскава смес, температура около 28-30 градуса.

След това се излива в силиконови или поликарбонатни форми. Отгоре, по желание, се поръсват с изброените по-горе съставки по избор.

Прибират готвоите шоколади във фризера за 10-15 минути. После се изваждат от формите внимателно, съхраняват се в хладилник, покрити.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар