Гъбена кремсупа със сметана

marcheva14marcheva14Мастър Шеф94271057451
04/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо983
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките, ако са сушени, се поставят в топла вода за около 20 мин. Отцеждат се.

Печурките се почистват и нарязват на филии, без значение е дебелината им.

В голям тиган с дебело дъно се сгорещява маслото и зехтина. Прибавят се гъбите и се пържат докато изври водата им. Прехвърлят се в купа и заедно с прясното мляко се пасират до желана гладкост, ползвала съм робот. Оставят се настрана.

В тенджера се кипва водата, прибавя се бульонът, при мен от 2 кубчета зеленчуков, и нарязаният картоф на големи кубчета.

Оставя се на умерен котлон да ври за около 6/8 минути или докато картофите омекнат, но не и да се разкашкат.

Прибавят се гъбите заедно с млякото и сметаната, разбърква се, посолява се. Ако е необходимо се прибавя и лъжицата препечено брашно/царевично нишесте, размито в малко студена вода. Оставя се на котлона за още 3-4 минути.

Сваля се от котлона и се подправя с прясно смлян черен пипер.

Гъбената супа се сервира с наситнен копър, крутони или препечена филийка хляб.

Източник: pep-4o.blogspot.com

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар