Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки гювеч по манастирски

Телешки гювеч по манастирски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Телешки гювеч по манастирски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Да им се неначуди човек какви вкусотии приготвят монасите по манастирите!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • гъби - 150 г печурки
  • ориз - 80 г
  • домати - 200 г
  • лук - 60 г кромид + зелен лук за поръсване
  • маслини - 80 г
  • масло - 20 г
  • олио - 60 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеното, измито и почистено месо се нарязва на парчета и се задушава в сгорещеното олио и малко вода.

Последователно се прибавят ситно нарязаният лук, солта и червеният пипер.

Отделно, почистените и нарязани гъби се задушават в кравето масло и малко вода, заедно с ориза, маслините /с премахнати костилки/ и обелените и ситно нарязани домати.

Прибавят се към месото и след разбъркване на сместа се изсипва в намазана с мазнина тавичка, залива се с 250 мл телешки бульон.

Пече се в умерена фурна до готовност. Преди сервиране порциите се поръсват със ситно нарязания магданоз, зелен лук и смления черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
хубава рецепта,вкусно ястие
28.02.2016 23:17
София
София
Харесва ми
11.03.2015 18:18
Невена
Невена
Страхотна рецепта!!! Изключитено вкусна! Поздравления!
01.07.2013 13:20
1
1
Иво
Иво
Много вкусно стана
29.05.2013 04:52
1