Безглутенови мъфини с ябълки и канела

Panda LifePanda LifeНовак35
06/04/2019
"Ако не ви понася глутенът, но си падате по мъфините, ето перфектната рецепта за вас"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 182
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • кокосова захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • соево кисело мляко - 3 с.л.
  • сода - 1/3 к.л.
  • брашно от тапиока - 5 с.л. + колкото поеме
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - 1/2 - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълката и я оставяме да пусне сока си.

Разбиваме яйцето с кокосовата захар и ванилията. Разтваряме содата в киселото мляко и прибавяме към яйцето. Добавяме брашното от тапиока и допълваме до получаването на тесто за кекс.

Изстискваме настърганата ябълка и овалваме в канелата. След това я прибавяме към сместа и разбъркваме добре.

Наливаме формичките за мъфини до средата и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 мин или до суха клечка.

След като изстинат кексчетата, съхраняваме в затворен съд поне 12 часа и консумираме след това.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар