Артишок в Салса Верде

07/04/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123543
"И ако имате един артишок, непременно го пригответе в Салса Верде, защото така е най-вкусен "
Приготвяне15 мин.
Готвене36 мин.
Общо51 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете артишока от пластовете външни твърди листа. Срежете около пръст и половина от върха, а опашчицата в основата може да срежете или да оставите, като я обелите от по-тъмния пласт и оставите светлата сърцевина.

2. Всеки обелен артишок разполовявайте и поставяйте веднага в тенджера с вода, в която сте разтворили предварително лимоновия сок.

3. Поставете съда на котлона и сварете за около 15-20 минути.

3. В хаванче счукайте 2-те скилидки от чесъна и магданоза. Може и да скълцате на ситно, ако нямате хаванче. Сипете малко от бульона от варенето на артишока - вече поизстинал, сложете и брашното и малко сол и разбъркайте на кашичка.

4. Загрейте зехтина на слаб до умерен огън, в него запържете за кратко третата скилидка чесън, нарязана на тънки филийки. Щом пусне аромата си сипете кашичката и бъркайте.

5. Налейте малко по малко останалият бульон, като си регулирате гъстотата на соса според вашите предпочитания.

6. Прибавете и сварените артишоци, посолете на вкус и оставете ястието да къкри на слаб огън 10-15 минути при почти непрестанно разбъркване.

7. Сервирайте артикоша със Салса Верде на момента докато е топъл.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар