Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Бърза бутер баклава по рецепта на Ваня Джорджевич

Бърза бутер баклава по рецепта на Ваня Джорджевич

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Бърза бутер баклава по рецепта на Ваня Джорджевич
Снимка: Галя Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Майсторска баклава по изпитана рецепта, която всеки може да приготви"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • мед - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • орехи - 250 г смлени
  • захар - 100 г
  • орехи - цели
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 200 градуса. Правим смес от захар и смлените орехи.

Леко загряваме мед /за няколко секунди в микровълновата/ и добавяме в него едно яйце и разбъркваме.

Разрязваме бутер тестото на листове, колкото е голяма тавичка, в която ще печем. Моята е 20-26 см. Разрязах тестото на 4 парчета със същата големина.

В съда, намазан леко с олио, слагаме първият лист от тестото. Намазваме го обилно със смес от яйце и мед.

Посипваме обилно със ореховата смес. Покриваме с втория лист тесто и пак мажем със смес от яйце и мед и посипваме с орехова смес. Така до края на тестото. Последната кора не се маже.

Разрязва се на желаните от вас парчета и върху всяко парче се слага по цяла ядка орех.

Печем веднага в загрятата фурна около 20 мин.

Готовата баклава се маже със смес от 1 с.л. мед и 1 с.л. вода.

Баклавата не се сиропира!

Бързата бутер баклава по рецепта на Ваня Джорджевич е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: