Начин на приготвяне
Кипнете на котлона десетте супени лъжици с вода.
В отделен съд смесете яйцата, натрошеното сирене, олиото, бакпулвера и солта. Добавете врялата вода, като бъркате енергично. От получената смес отделете 3-4 с.л. за намазване на баничките преди печене.
Отворете корите и ги подгответе за работа.
Взимате една гора и я намазвате с 2 с.л. от плънката. Върху нея сложете втора кора, намажете и нея с 2 с.л. от плънката, навийте на руло и оформете на охлювче.
Подредете готовите банички в тава на разстояние една от друга. Продължете с навиването до изчерпване на продуктите.
Налейте в тавата с баничките 250 мл топла вода, като не мокрите баничките отгоре. Оставете ги във водата за около половин час.
Баничките се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след което намалете фурната и печете на 200 градуса до готовност.
По време на печенето водата се изпарява една част, а другата попива в плуващите банички по идея на Ваня Джорджевич.
Получават се ужасно вкусни и сочни банички.
Източник: Дарена Косева от Кулинарна мрежа
Коментари