Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Плуващи банички по идея на Ваня Джорджевич

Плуващи банички по идея на Ваня Джорджевич

Плуващи банички по идея на Ваня Джорджевич
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Ще плувате в свои води с тази изпитана рецепта за банички по идея не на кого да е, а Ваня Джорджевич"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г
  • вода - 10 с.л. вряла
  • олио - 15 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак
  • сол - на вкус
  • вода - 250 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете на котлона десетте супени лъжици с вода.

В отделен съд смесете яйцата, натрошеното сирене, олиото, бакпулвера и солта. Добавете врялата вода, като бъркате енергично. От получената смес отделете 3-4 с.л. за намазване на баничките преди печене.

Отворете корите и ги подгответе за работа.

Взимате една гора и я намазвате с 2 с.л. от плънката. Върху нея сложете втора кора, намажете и нея с 2 с.л. от плънката, навийте на руло и оформете на охлювче.

Подредете готовите банички в тава на разстояние една от друга. Продължете с навиването до изчерпване на продуктите.

Налейте в тавата с баничките 250 мл топла вода, като не мокрите баничките отгоре. Оставете ги във водата за около половин час.

Баничките се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след което намалете фурната и печете на 200 градуса до готовност.

По време на печенето водата се изпарява една част, а другата попива в плуващите банички по идея на Ваня Джорджевич.

Получават се ужасно вкусни и сочни банички.

Източник: Дарена Косева от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесни са!Хубава идея!
13.04.2022 07:23
1
Анонимен
Анонимен
Супер много добри.
29.01.2022 20:43
1