Ябълкови щрудели от бутертесто

ПетяПетяГотвач128451543
08/04/2019
"Вярвате или не, но Ева е изкушила Адам не с ябълка, а с ароматни Ябълкови щрудели от бутертесто "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 п. (400 г)
  • ябълки 1 брой, голяма
  • орехи - 1/2 ч.ч., едро нарязани
  • стафиди - 50 г
  • захар - 5 с.л. (или на вкус)
  • канела - 1 ч.л. (или портокалови или лимонови кори)
  • жълтъци - 1 бр., за намазване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително размразеното тесто се разточва леко с точилка. Разрязва се на четен брой правоъгълници, с размери по ваше желание. На половината правоъгълници се правят разрези през 1 см.

Плънката за щруделите се приготвя, като към обелената и нарязана на кубчета ябълка се прибавят останалите продукти без жълтъка.

Разбърква се добре.

Взема се от сместа по 1 ч.л. или 1 с.л. и се слага върху целите правоъгълници.

По края се минават с четка, потопена във вода, и отгоре се слагат нарязаните правоъгълници. Притискат се по краищата за по-добро залепяне.

Ябълковите щрудели се нареждат в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с разбития с малко олио жълтък.

Пекат се в предварително загрява фурна според указанията за печене на бутертесто - до златисто.

Още топли се поръсват с пудра захар.

Добре е ябълковите щрудели да престоят известно време и тогава да се сервират.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар