Постен кекс с моркови и ябълки

ПетяПетяГотвач128451543
08/04/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 508
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се слагат брашното, захарта, содата, ванилиите и канелата и се смесват добре.

След това се прибавят ядките и стафидите, разбърква се отново.

Следват настърганите ябълки, поръсени с лимоновия сок, настърганите моркови и олиото.

Всичко се обърква много добре - в началото малко трудничко, но не се притеснявайте, течността е достатъчна за да превърне всичко в лепкаво тесто, което се изсипва в намаслена и набрашнена тава.

Пече се в предварително нагрята на 180°C фурна за около 35-40 минути - до суха клечка.

Изважда се и докато е още топъл, се минава отгоре с бучка краве масло (ако не постите), след което обилно се поръсва с пудра захар.

Поднася се нарязан в желаната от вас форма.

Да ви е сладко!

Забележка: 1 ч.ч. = 250 мл течност

диаметър на тавата = 30 см

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар