Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Постен сладкиш с ябълки и моркови

Постен сладкиш с ябълки и моркови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постен сладкиш с ябълки и моркови
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Да постиш не означава да се откажеш от вкусотиите, нали знаете?"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • портокалов сок - ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (разтворена в 1 ч.л. коняк)
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • моркови - 2 бр. настъргани на едро
  • ябълки - настъргани на едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате олиото, портокаловия сок, захарта и содата (смесена с ĸoняка). Разбърквате с шпатула докато се разтвори захарта.

Добавяте пресятото брашно смесено с бакпулвера, бъркате до хомогенна смес.

Към сместа прибавяте счуканите орехи, ябълките и морковите, отново разбърквате.

Сипвате сместа в тава за кейк, застлана с хартия за печене.

Πeчeте в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Още топъл поръсвате с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: