Начин на приготвяне
За този ябълков кекс обелваме и почистваме ябълката и морковите. Рендосваме ябълката на едро, а морковите - на дребно, оставяме на страна.
В дълбока купа смесваме 4 яйца и 1 ч.ч. захар, разбиваме до хомогенна смес. След като сме разбили добре, добавяме олиото и лимонадата и отново разбъркваме добре.
Добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и отново разбиваме добре.
Най-накрая добавяме ябълката и морковите, отново разбъркваме, но този път с лъжица и прехвърляме в намазнена и обрашнена форма за печене.
Печем пухкав кекс с ябълка и моркови на 180 °C за 40-45 мин.
Вижте още грешките при печене на кекс и не пропускайте да видите всички вкусни морковени сладкиши, които може да си приготвите.