Начин на приготвяне
В дълбока купа се слагат брашното, захарта, содата, ванилиите и канелата и се смесват добре.
След това се прибавят ядките и стафидите, разбърква се отново.
Следват настърганите ябълки, поръсени с лимоновия сок, настърганите моркови и олиото.
Всичко се обърква много добре - в началото малко трудничко, но не се притеснявайте, течността е достатъчна за да превърне всичко в лепкаво тесто, което се изсипва в намаслена и набрашнена тава.
Пече се в предварително нагрята на 180°C фурна за около 35-40 минути - до суха клечка.
Изважда се и докато е още топъл, се минава отгоре с бучка краве масло (ако не постите), след което обилно се поръсва с пудра захар.
Поднася се нарязан в желаната от вас форма.
Да ви е сладко!
Забележка: 1 ч.ч. = 250 мл течност
диаметър на тавата = 30 см
Коментари
Съпруга ми го обожава, а и е идеален за постните дни!
Адмирации за рецептата. :)