Гювечета по мелничарски

25/04/2019
"Опитайте веднъж и ще ги помните цял живот - толкова са вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 681
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматен сок - 1 к.ч. или 2 - 3 бр. домати
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета като за кебап, прибавете лука, нарязан на филийки, и ги задушете в малко олио и вода.

Добавете доматения сок или ситно нарязаните домати, черния пипер, солта и наситнените гъби, залейте с гореща вода, колкото да покрие продуктите, и варете на тих огън, докато месото омекне и соса стане малко и гъст.

Разсипете сместа в гювечета или в голям пръстен гювеч, запечете във фурната.

Преди да поднесете гювечета по мелничарски, поръсете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар