Начин на приготвяне
Обелвате и нарязвате картофите - по един във всяко гювече. Един или два моркова настъргвате и равномерно разделяте във всяко гювече. По същия начин нарязвате на ситно луканката, шунката и свинското месо и разпределяте.
Желателно е свинското месо да бъде запържено предварително, но не е задължително, добър резултат се получава и когато е сложено сурово.
Сиренето и чушките също нарязвате на ситно и разделяте равномерно във всяко гювече. Поръсвате чубрица и риган по желание. Накрая настъргвате кашкавала и също разпределяте равномерно. Слагате масло и допълвате с вода до мярката.
Пече се на 160-170 градуса в продължение на един час. След това внимателно се поставя по едно яйце във всяко гювече и се допича до желаната твърдост.
Добре е да се поднесе докато е топло.
Коментари