Гювечета по гръцки

Гювечета по гръцки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пленителни на вкус и с неустоим аромат - тези гювечета по гръцки са истински хит"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (свинско каре или плешка)
  • картофи - 1 кг
  • червен лук - 1 голяма глава
  • домати - 1 консерва или 3 пресни
  • маслини - 10 бр. зелени без костилки
  • маслини - 10 бр. черни без костилки
  • черен пипер
  • магданоз
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на всяко гювече сипете по малко зехтин. Нарежете месото на кубчета и разпределете по равно на всички гювечета. Картофите нарежете по ваш избор и също добавете.

Червения лук нарежете на ивици и добавете заедно с маслините. Отново полейте с малко зехтин и добавете доматите от консерва или пасирани пресни домати.

Сипете по малко вода около 1 к.ч., овкусете със подправките и печете до готовност. Преди сервиране поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: