Празеник

ДидаДидаНовак
27/04/2013
"Казват, че най-подходящото време за похапване на празеник е в края на есента, когато времето застудява "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 764
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете ронливо тесто от брашното, размекнатото масло, солта и разбитото яйце. Оставете тестото за 20-30 минути в хладилника.

После го разделете на две части и разточете едната част на кора, която да е с десетина сантиметра по-широка от дъното на тавата. Отделно задушете в мазнината ситно нарязания праз. Изчакайте да изстине и го смесете с разбитите жълтъци и отцеденото кисело мляко. Посолете на вкус.

Сложете в намаслена тава разточената голяма кора и разстелете отгоре приготвената плънка. От втората топка тесто разточете кора с диаметъра на тавата и покрийте плънката с нея.

Прегънете краищата на долната кора и с мокри пръсти внимателно ги прищипете към горната. В средата изрежете кръгче с диаметър 3-4 см, за да може празеника да диша. Печете в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар