Домашно маринована сьомга

13/04/2019
"Няма нищо сложно в мариноването на сьомга - сложното идва след това, когато стане толкова вкусна, че хем искате да се похвалите, хем не искате да я делите "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо513
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • сьомга - 400 г филе с кожа
  • копър - 2 стръка, пресен
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 3 с.л. едра
  • захар - 3 с.л.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Филетата Сьомга почистете от костици, измийте и подсушете добре с кухненска хартия.

2. Поставете в купа или удобен съд и натъркайте със солта и захарта.

3. Нарежете лимона на кръгчета и подредете върху и под рибата, а отгоре поръсете със зехтина и сложете клонките пресен копър.

4. Завийте съда с домакинско фолио и приберете в хладилник за 12 часа.

5. Готовата маринована сьомга може да използвате, за да приготвите карпачо, като допълнение към салати, паста, върху препечени филийки, нарязана на тънко.

*Ако няма да бъде консумирана маринованата сьомга на следващият ден, може да съхраните до няколко дни, но трябва да измиете, подсушите и намажете обилно със зехтин.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар