Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче с картофи

Печено агнешко бутче с картофи

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Печено агнешко бутче с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5-6
"Ето на това му се вика класическа симфония от вкусове по български. Насладете ѝ се"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 - 1.5 кг
  • бяло вино - 500 мл сухо
  • картофи - 400 г
  • мащерка - 3 с.л.
  • лук - 1 стрък зелен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва и се смесва с кората и сока от лимона, виното, мащерката и олиото. Месото се измива и подсушава, след което се оставя в тази марината за 24 часа, като от време на време се облива с нея.

След като мине един един, месото се овкусява със сол, черен и червен пипер, слага се в тавичка и се пече на най-долната решетка в загрята на 250 градуса фурна за половин час.

Картофите се почистват, лукът се нарязва. Зеленчуците се добавят към месото и се добавят към месото. Печенето продължава още 60 минути на 180 градуса.

От време на време месото се залива със соса. След изключването на фурната, ястието се оставя за 15 минути вътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: