Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко бутче с ориз, картофи и гъби

Печено агнешко бутче с ориз, картофи и гъби

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146756141
Печено агнешко бутче с ориз, картофи и гъби
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 2
05/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
360 мин.
Порции
6
"Каква по-добра гарнитура към агнешкото бутче от картофи, гъби и ориз"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 - 2 кг
  • картофи - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 150 г
  • гъбен бульон - 2 чаши
  • пушен червен пипер - 1 щишка
  • черен пипер - 1 щишка
  • джоджен - 1 щишка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се посолява на вкус, намазва се обилно с масло, червен пипер и черен пипер. В тиган се задушава глава лук с ориза и гъбите.

Овкусяваме картофите със сол и черен пипер.

Агнешкото месо се поставя в голяма тава с картофите, ориза и гъбите. Залива се с две чаши гъбен бульон, нарязани парченца масло и се покрива с фолио.

Печете агнешкото за 40 минути на 220 градуса, после се намалява на 170 градуса за два часа.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: