Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко бутче с печени картофи

Агнешко бутче с печени картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агнешко бутче с печени картофи1 / 2
19/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 2.75 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • шафран - 1 щипка в 15 мл вряща вода
  • подправки - 1 ч.л. сухи
  • картофи - 450 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете 8 разреза в бутчето и сложете чесъна вътре. Сложете агнешкото в тава. Смесете зехтина, лимоновия сок, подправките, шафрана с водата и намажете агнешкото.

Оставете го да се маринова за 2 часа. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете картофите и лука и ги наредете в тавата.

Извадете бутчето от маринатата и ги сложете отгоре, сипете маринатите върху него и запечете за 2 часа, като от време на обръщате.

Сложете фолио отгоре и оставете да престои 15 минути на топло място. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: