Начин на приготвяне
Смесват се подправките - листа пресен розмарин, магданоз, пресен джоджен, сол, черен пипер, червен пипер, олио и вода. Поставя се в блендер и се смила на кашичка.
Намазва се агнешкото бутче от всички страни и поставяме в широката тава от печката.
Картофите, морковите и пресният лук се обелват, картофите се нарязват на едро, морковите - на кръгчета, пресният лук също се нарязва и разпределяме край бутчето.
Поръсват се с малко сол и олио, сипваме чаша бира и вода, покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 180 градуса за 2 часа.
Изважда се, сваляме фолиото, намазваме месото с 1 с.л. масло и ако е нужно, се долива вода. Връщаме във фурната без фолио да се запече за апетитна коричка.
Поднасяме порция със зеленчуците и чаша домашно вино.