Гювече с черен боб

12/04/2019
Марияна
отМариянаМастър Шеф7192616045
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 бр. сварен
  • домати - 2 бр. /от консерва/+ 3 - 4 с.л. сок
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • кашкавалено руле с шунка - 6 кръгчета
  • черен боб - 1/2 к.ч. сварен
  • сол - 1 малка щипка
  • чубрица - 1 щипка суха ронена
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареният картоф го режем на кубчета. Сиренето го режем на кубчета. Рулето с шунка и кашкавал го режем на 6 тънки кръгчета. Доматите от консерва ги нарязваме на ситно и го слагаме в купича, към тях прибавяме 3-4 с.л от сока от буркана.

На дъното на гювечето слагаме 1 с.л от олиото. Прибавяме ½ от доматите. После ½ от нарязаният сварен картоф. Следва ред сирене около ½ количество, което нарязахме. Следва ред от 3 кръгчета руле кашкавал с шунка.

Разпределяме и ½ от свареният черен боб. Така всичко по два пъти редуваме, докато свършат продуктите. Най-накрая поливаме с 2 с.л олио. Поръсваме със сол и суха ронена чубрица.

Печем гювечетата на 180°C в незагрята фурна до почти готово състояние.

Към края на печенето чукваме 1 яйце и допичаме, без да слагаме капачето. Вече готово, хапваме, докато е топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар