Пълнени тиквички с кайма и доматен сос

17/04/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914086
"И тиквичките ще изядете, и сосчето ще отопите, само трябва да си запишете рецептата и да запретнете ръкави"
Приготвяне40 мин.
Готвене75 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо639
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате по-големи тиквички ги разполовете, ако използвате малки направо отрежете капаче и издълбайте по дължина, като оставите дъно.

Запазете вътрешността. Измийте ориза и го отцедете. Каймата разбъркайте с няколко супени лъжици вода, черен, червен пипер и сол.

Нарежете лука и моркова на дребно. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Запържете лука и моркова за около 5 мин или докато поомекнат. Добавете ориза и разбъркайте. Пържете още за около 5 мин или докато оризът стане стъклен. Добавете каймата и пържете, докато промени цвета си или още за около 10 мин. Добавете доматеното пюре и около 100 мл топла вода, разбъркайте и гответе още около 5 мин или докато течността се поеме от ориза. Отстранете от котлона и овкусете сместа със сол и черен пипер на вкус.

Напълнете тиквичките със сместа и ги подредете в подходяща за размера и броя им подмазнена тава. По желание може да затворите тиквичките с тънко нарязан картоф.

Вътрешността на тиквичките блендирайте с обелените предварителна домати на сос. Овкусете соса с малко сол и щипка захар. Сипете соса върху и около пълнените тиквички. Добавете и около 200 мл зеленчуков бульон.

Запечете пълнените тиквички с кайма и доматен сос за около 50 мин в предварително загрята фурна на 190°C.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар