Задушени картофи с гъби

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121596
15/04/2019
"Лесно за приготвяне и с вкусен предизвестен резултат - да ви е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 828
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • гъби - 150 г
  • краве масло - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • зелен чесън - 2 стръка
  • копър - пресен
  • черен пипер - 3 щипки смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на средно големи парчета и слагат в дълбок тиган със загрети масло и олио. Наливат се около 50 мл вода, след което се поставя капак на тигана.

Картофите се задушават като се разбъркват периодично. По средата на готвенето се слагат почистените и нарязаните на филийки гъби.

Капакът се слага отново и готвенето продължава. Накрая се прибавя нарязаният на дребно пресен чесън.

След няколко минути тиганът се дръпва от котлона и задушените картофи се поръсват със черен пипер и нарязан на ситно пресен копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар