Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени Картофи»Задушени картофи с гъби

Задушени картофи с гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Задушени картофи с гъби3 / 3
15/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Лесно за приготвяне и с вкусен предизвестен резултат - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • гъби - 150 г
  • краве масло - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • зелен чесън - 2 стръка
  • копър - пресен
  • черен пипер - 3 щипки смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на средно големи парчета и слагат в дълбок тиган със загрети масло и олио. Наливат се около 50 мл вода, след което се поставя капак на тигана.

Картофите се задушават като се разбъркват периодично. По средата на готвенето се слагат почистените и нарязаните на филийки гъби.

Капакът се слага отново и готвенето продължава. Накрая се прибавя нарязаният на дребно пресен чесън.

След няколко минути тиганът се дръпва от котлона и задушените картофи се поръсват със черен пипер и нарязан на ситно пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: