Великденски сладки охлювчета с течен шоколад

16/04/2019
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач198721222
"По Великден сладкишите биват основно два вида - такива, които сте успели да опитате и такива, които са ви ги изяли под носа - тези от кои са според вас"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо444
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

ч.ч.= 220 мл

Разтопете свинската мас и я оставете леко да се охлади.

В купа разбийте яйцата със захарта.

Погасете амонячната сода в киселото мляко. Прибавете ги към яйчената смес.

На тънка струя и бъркайки добавете и маста. Накрая сложете ванилиите, бакпулвера и настърганата лимонова кора. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете сместа и замесете тесто.

Оставете тестото за 10-15 минути, покрито с кърпа. През това време застелете 2 тави с хартия за печене.

Разтопете шоколада на водна баня или за 20-30 секунди в микровълнова фурна. Смелете ядките в блендер.

Разделете тестото на четири части. Всяка разточете върху набрашнен плот на правоъгълник с дебелина 2-3 мм. Намажете с разтопен шоколад, поръсете с портокалови корички и орехи и навийте на руло откъм широката част. Нарежете козуначеното руло на шайби с дебелина 2 см.

Подредете спиралите в тавите на разстояние и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Добър апетит и светли празници на всички! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар