Начин на приготвяне
Смесете продуктите за тестото и го завийте в кухненско прозрачно фолио.
Оставете го в хладилника за около 30 мин.
Сварете броколите в тенджера с капак (за да се запази свежия им цвят за кратко - около 5-6 мин.) и ги отцедете от водата.
Смесете продуктите за заливката.
Разточете тестото на средно тънък пласт и покрийте с него стените и дъното на тавичка с подходящи размери.
Надупчете тестото с вилица и го запечете в загрята фурна на 200 градуса за около 10 мин.
Разпределете върху запечения блат броколите, бекона, нарязан на средно големи парченца, маслините и топеното сирене.
Залейте със заливката и печете киша до златисто на 200 градуса.
Кишът с броколи и бекон е готов.