Козуначени мъфини със стафиди

16/04/2019
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач198721222
"Ей, какво ли не измислят хората, за да не допуснат да си на диета - ето, как да устоиш на тези Козуначени мъфини със стафиди"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 141
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома за няколко часа. Затоплете прясното мляко и в него размийте маята заедно с 1 супена лъжица от захарта. Оставете за 10-15 минути, докато маята се активира.

Разтопете маслото и го смесете с олиото. Пресейте брашното и направете кладенче.

Разбийте яйцата със захарта, прибавете към тях половината от мазнината и втасалата вече мая. Изсипете всичко към брашното и замесете меко, нелепнещо тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Потапяйте ръцете си в останалата мазнина месете до пълното и усвояване.

Накрая прибавете стафидите и портокаловата кора и месете още няколко минути, докато се разнесат равномерно.

Намаслете дълбока купа, поставете тестото и го покрийте със стреч фолио за поне един час. Тестото трябва да удвои обема си.

Пригответе си формички за мъфини и ги намажете с четка с малко олио.

Щом тестото е втасало, без да го премесвате, късайте от него по малко и оформете топчета. Във всяка формичка сложете по три. От тази доза направих 10 броя мъфини и един малък козунак.

Оставете отново да втасат за 20 минути и после ги намажете с един жълтък смесен с 1 с.л. прясно мляко или вода. Поръсете обилно със захар и сложете по една ядка в средата.

Печете козуначените мъфини в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Ако направите козунак, печете още 10 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар