Кавърма с праз и пържоли

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Кавърма с праз и пържоли
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
16/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. вратни или котлет
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 - 3 скилидки или 1 връзка пресен
  • домати - 1 кутия малка
  • гъби - 250 г
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се запечатват от двете страни на средно силен огън, след което се прибират на топло. В мазнината от пърженето се задушават до омекване празът, чесънът, доматите и гъбите.

Продуктите се овкусяват с чубрицата, черен и червен пипер. Прехвърлят се в тавата, добавят се пържолите, които се покриват със соса, завиват се с фолио и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час.

После фолиото се сваля и кавърмата се пече, докато ястието остане само на мазнина.

Източник: Беба Мънкова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: