Начин на приготвяне
Нарязвате свинския врат на средно дебели пържоли.
Начуквате ги с малко сол и поръсвате с пипера и чубрицата. Полейте ги с малко олио и хубаво ги натрийте с подправките.
Нарежете праза и го сипете в тава, отгоре подредете вратните пържоли.
Прибавете виното и чашка вода. Ако обичате по пикантен вкус, може да прибавите едро смлян лют червен пипер.
Включвате фурната на 150 °C и ги печете за около час и половина.
Ако обичате по задушен вкус на свинското, покрийте тавата с фолио.
След около час го махнете и печете още до хубав загар на пържолите.
Новогодишни вратни пържоли с праз е типична българска рецепта за вратни пържоли с праз и вино, подходящи за всеки повод.
Вижте още сочни рецепти за свинки пържоли, както и какво да сготвите със свински врат.