Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Новогодишни вратни пържоли с праз

Новогодишни вратни пържоли с праз

Новогодишни вратни пържоли с праз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Новогодишни вратни пържоли с праз е типична българска рецепта за вратни пържоли с праз и вино, подходящи за всеки повод."

Необходими Продукти

  • свински врат - 1500 г
  • праз - 3 стръка
  • вино - 1 ч.ч. (розе, бяло)
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинския врат на средно дебели пържоли.

Начуквате ги с малко сол и поръсвате с пипера и чубрицата. Полейте ги с малко олио и хубаво ги натрийте с подправките.

Нарежете праза и го сипете в тава, отгоре подредете вратните пържоли.

Прибавете виното и чашка вода. Ако обичате по пикантен вкус, може да прибавите едро смлян лют червен пипер.

Включвате фурната на 150 °C и ги печете за около час и половина.

Ако обичате по задушен вкус на свинското, покрийте тавата с фолио.

След около час го махнете и печете още до хубав загар на пържолите.

Новогодишни вратни пържоли с праз е типична българска рецепта за вратни пържоли с праз и вино, подходящи за всеки повод.

Вижте още сочни рецепти за свинки пържоли, както и какво да сготвите със свински врат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: