Начин на приготвяне
Натрийте добре пържолите със сол и черен пипер на вкус. Запържете ги от двете страни за кратко на грил тиган с малко мазнина, за да се запечатат. Прехвърлете ги в тавичка.
Нарежете праз лука на кръгчета, а измитите добре гъби - на филийки. Задушете ги с малко мазнина в тиган. Подправете с малко сол и черен пипер, но внимавайте, защото и пържолите са овкусени. Прибавете ги към месото и леко разпределете навсякъде.
Пригответе соса, като сгорещите олио около 3 с.л. и добавите брашното. Изпържете го, докато покафенее леко и добавете червения пипер.
Разбъркайте и разредете с разтворения гъбен бульон в горещата вода. Сосът трябва да бъде по рядък от обикновено, защото ще се сгъсти след това.
Гответе всичко в гореща фурна на 200 градуса за около 30 мин.
Коментари