Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кюфтета»Майсторски печени агнешки кюфтенца

Майсторски печени агнешки кюфтенца

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Майсторски печени агнешки кюфтенца
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако всички се въртят като гладни вълци около скарата, може да сте сигурни, че това е, защото на нея се пекат сочни Агнешки кюфтенца"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 1 кг не много суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • зелен лук - 5 стръка
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата част на лука и магданозът се наситняват.

Чесънът се минава през преса за чесън или се мачка и реже на ситно.

Всички продукти се добавят към каймата. Много добре се омесва – около 5-6 мин в кухненски робот или поне 10 мин с ръце. Завива се и се оставя в хладилника за 1 нощ.

Хубаво е, преди да се пече, да постои 2 часа на стайна температура.

Оформят се агнешки кюфтенца и леко се сплескват.

Агнешките кюфтета се пекат се на барбекю или скара, загрети до 250 г от двете страни, докато ви харесат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: