Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Вкусно пиле с ориз и спанак

Вкусно пиле с ориз и спанак

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Вкусно пиле с ориз и спанак
Снимка: Gordana Danilov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ароматно и много сочно пиле с ориз и спанак - опитайте сега!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • спанак - 200 г, почистен
  • пилешки бульон - 2 бр. кубче
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • морска сол - ако е необходимо
  • черен пипер - прясно смлян
  • куркума - на прах
  • черен пипер - на зърна
  • масло
  • зехтин
  • кисело мляко - гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака, измийте го и го оставете да се отцеди.

Лукът и празът се нарязват на ситно, а чесънът се изстисква. Измийте пилето и отделете горно от долно бутче.

Измийте ориза и го оставете да се отцеди.

Сварете месото в литър вода с пилешки кубчета и няколко зърна черен пипер по желание.

Загрейте фурната до 200°C. Отцедения спанак се нарязва на ивици.

В умерено загрят зехтин с малко масло запържете лука до остъкляване, добавете праз да изсъхне и чесънът да ухае.

Добавете добре отцедения ориз към лука и запържете за няколко минути, като разбърквате.

Разбъркайте спанака, поръсен с куркума на прах, в пържения ориз, залейте с пилешкия бульон и поръсете с черен пипер.

Когато оризът набъбне, задушете свареното пиле и печете апетитното пиле с ориз в предварително загрята фурна до хубаво зачервяване.

Да ви е наистина вкусно с това вкусно пиле с ориз и спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана превъзходно!
24.02.2024 22:08
1