Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с пармезан и рикота

Картофени кюфтета с пармезан и рикота

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Картофени кюфтета с пармезан и рикота4 / 4
18/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Картофени кюфтета, за каквито всички тайно си мечтаят - с уникален вкус и аромат, от които устата ви се пълни със слюнка"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • рикота - 250 г
  • пармезан - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • брашно - 70 г
  • копър - 1/2 връзка свеж
  • магданоз - 1/2 връзка свеж
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. смляно
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите са 500 г, може малко повече, но не и по-малко.

Картофите се сваряват. Обелват се и с преса за картофи се намачкват до пюре. Прибавя се разтопеното масло, рикотата, настърган пармезан, сол на вкус, черен пипер, и индийското орехче, разбърква се.

На порции се прибавя брашното, предварително разбитите яйца и наситнените зелени подправки. Разбърква се до хомогенна смес.

Със сладоледена лъжица с диаметър окол 5.5 см се загребва от сместа. Пускат се в царевичното брашно и се овалват. Между дланите се оформят леко в елипса.

Картофените кюфтета се пържат в сгорещена мазнина до приятно златисто.

Изваждат се върху домакинска партия, за да се абсорбира излишната мазнина.

Поднасят се със зелена салата и млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: