Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавя се мазнината, амонячната сода и бакпулвера /изгасени в малко оцет/.
Последователно се прибавят киселото мляко, ванилията, лимоновата кора.
По малко се прибавя и брашно - като за кекс. Дели се на две равни части. Към едната се прибавя какаото.
Двете теста се замесват поотделно с нужното количество брашно - до меко и нелепнещо тесто. Оставят се за малко в хладилника, да стегнат.
Разточват се отделни кори, дебели около 1/2 см. С малка чашка се изрязват кръгчета. Те се разменят-светлите на мястото на тъмните и обратно.
От така получените шарени кори се изрязват формички - сърца /по желание/.
Поставят се в тава върху хартия за печене, намазват се с разбито яйце, поръсват се със захар. Пекат курабийките се в загрята фурна на 180 градуса.