Домашни курабии

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Домашни курабии
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Помните ли ги от детството - точно със същата назъбена форма и страшно вкуснички с чай и кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • лимони - 1 бр.
  • мас - 1 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме захарта с яйцата и добавяме постепенно киселото мляко, амоняка и маста и разбъркваме.

Добавяме към тях настърганата кора на 1 лимон и сока му. Накрая добавяме брашно толкова, че да се получи средно меко тесто.

Полученото тесто оформяме на курабийки по според въображението си. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15-20 минути или до готовност.

Домашните курабии са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: